Loading...

PLATECH
EŞANJÖRLER

Tüm Sektörler İçin En İyi Isı Transfer Çözümleri

API Heat Transfer Firmasının Türkiye distribütörlüğünü yürütmekte olan PLATECH, demir-çelik, kimya, enerji, iklimlendirme&soğutma, ilaç, genel gıda, süt ve içecek gibi neredeyse tüm sektörlere hizmet veren ısı transfer (eşanjör) teknolojilerinin tasarımında,üretiminde ve genel endüstriyel uygulamalarında küresel bir liderdir.

ABD, Almanya, İngiltere ve Çin'de üretim yerleri bulunan ve dünya genelinde satış desteğine sahip API Heat Transfer firmasının Türkiye temsilciliğini yapan PLATECH, bu sayede teknik olarak bilgili global desteğe sahip en iyi ürünleri sunmaktadır. Kaliteli ve uzun ömürlü malzeme kalitesi ile sizi bir adım daha ön plana çıkaracak ürünler sunmaktan gurur duymaktayız.

Eşanjör; farklı sıcaklıktaki iki sıvının birbirine karışmadan ısı transferini mümkün kılan ısı değiştirici ekipmanlara verilen genel adıdır. Farklı eşanjör tiplerinin çalışma prensibi temel olarak aynıdır; sıcaklığı daha yüksek olan sıvının sahip olduğu ısıyı öncelikle ısı transfer yüzeyinde toplayarak (plaka/boru), bu ısıyı aynı plaka veya borunun diğer yüzeyi ile temas etmekte olan düşük sıcaklıktaki diğer sıvıya aktarmaktır. Böylelikle sıvılardan birisi ısı kazanırken sıcaklığı artarken, diğeri ısı kaybına uğradığı için sıcaklığı düşmektedir.

Eşanjör servisi konusunda uzman mühendis kadromuzla verdiğimiz eşanjör bakımı ve eşanjör yedek parça hizmetlerimiz için ayrıca bizimle iletişime geçebilirsiniz.

EŞANJÖR ÇALIŞMA PRENSİBİ

Eşanjör gövdesinde yer alan bağlantı noktalarından plakaların yer aldığı bölüme doğru hareket eden akışkanlar, contalar vasıtasıyla yönlendirilir. Her bir akış plakasının komşu olduğu 2 plaka vardır ve sıvılar contalar aracılığıyla, bu komşu plakaların arasına yönlendirilir. 

Aynı plakanın ön yüzeyi A sıvısı ile temas halindeyken, diğer yüzeyi B sıvısı ile temas halindedir. A ve B sıvıları hiçbir zaman birbirine karışmazlar, asla aynı plaka boşluğuna yönlendirilmezler. Bu ayrım plaka contaları aracılığıyla sağlanır. 

Görselde de görebileceğiniz gibi, kırmızı renk ile belirtilen ve sıcaklığı daha yüksek olan sıvı hareket halindeyken, sahip olduğu ısı enerjisini plaka yüzeyine aktarmakta ve daha düşük bir sıcaklık değeri ile, gene contaların yönlendirmesiyle eşanjör çıkışına doğru yönlendirilmektedir. 

Aynı plakanın diğer yüzüyle temas halinde olan ve ilk başta daha düşük bir sıcaklığa sahip olan akışkan ise, diğer sıvı tarafından plakaya aktarılmış olan ısı enerjisini,plakanın diğer yüzeyiyle temas halinde olduğu için absorbe eder ve sıcaklığını artırarak, daha yüksek bir sıcaklık değerine geldikten sonra contalar aracılığıyla eşanjör çıkışına doğru yönlendirilmektedir.

Akışkanların giriş sıcaklıkları tespit edildikten sonra, arzu edilen sıcaklık artışları veya azalmaları göz önüne alınarak, talep edilen akış hızına uygun bir ısı transfer yüzeyi tespit edilir. Böylece söz konusu sıcaklık değişim değerine ulaşmak için gereken plaka adeti ve ebatları belirlenir.

Bazı Önemli Eşanjör Referanslarımız

21
19
3
3
12
11
17
23
22
1
10
14
13
2
4
5
7
8
9
15
16
18
20
6