Tübüler pastörizasyon ile birçok ürünün geçişini sağlanmaktadır.
Pastörize Yumurta Sarısı, Pastörize Yumurta Beyazı (Akı), Pastörize Bütün Yumurta
Pastörize yumurta üretiminde hijyenik koşullar diğer ürünlere nazaran daha çok önem arz etmektedir.
Pastörize yumurta, yumurtanın kırıldıktan sonra hiçbir katkı ilavesi olmadan, Bütün Yumurta, Yumurta Sarısı veya Yumurta Beyazı olarak üç farklı şekilde pastörize edilerek bünyesinden barındırdığı zararlı mikroorganizmalardan arındırılmış üründür.
Pastörizasyon iki farklı yöntem ile uygulanmaktadır. HTST ( Yüksek Sıcaklık/Kısa Süre – High Temperature/Short Time ) ve LTLT ( Düşük Sıcaklık/Uzun Süre - Low Temperature/Long Time)
Pastörizasyon işlemi aynı amaçla da olsa farklı yöntemlerle uygulanabilmekte. Pastörizasyon işlemini ana hatlarıyla iki başlık altında inceleyebiliriz : Sürekli Yöntem ( Contunious Method), Kesikli Yöntem ( Batch Method)
Pastörizasyon işlemi; sıvı gıdalara uygulanan bir ön işlemdir.
Her alanda olduğu gibi eşanjör teknolojisinde de inovasyon çalışmaları devam etmektedir.
Eşanjörlerin kullanım alanlarına göre farklı model ve tasarımları bulunmaktadır.
Eşanjör; farklı sıcaklıktaki iki sıvının birbirine karışmadan ısı transferini mümkün kulan ısı değiştirici ekipmanlara verilen genel addır.
Gıda endüstrisinde üretim ekipmanları belirli aralıklarla dezenfekte edilmelidir.
PLATEK Termizasyon Sistemleri ile Çiğ Sütünüz Soğuk ve Güvende
Plakalı eşanjörler, endüstriyel sektörlerde sıcaklık değişimlerinin transfer edilmesi için kullanılan cihazlardır.