Loading...

Pastörize Yumurta Üretim Şartları

Anasayfa  /  Faydalı Bilgiler  /  Pastörize Yumurta Üretim Şartları

Pastörize Yumurta Üretim Şartları

Pastörize yumurta üretiminde hijyenik koşullar diğer ürünlere nazaran daha çok önem arz etmektedir. Yumurta insan vücudu için ne kadar önemli bir besin kaynağı ise, bakteriler için de aynı şekilde eşsiz bir üreme ortamı sunmaktadır. Bu yüzden proses hattının ve bu hatta yer alan ekipmanların, üretim öncesi ve sonrası temizliği son derece kritik bir işlemdir.

Pastörize Yumurta Prosesinin meyve suyu, süt ve süt ürünleri, alkollü/alkolsüz içecekler gibi sıva gıdalardan ayrılan bir diğer yönü ise; ısıtma ve soğutma işlemlerinin ani uygulanması durumunda üründe görülen faz değişimleri ve yapısal bozukluklardır. Bu yüzden pastörizatör eşanjörü tasarımının bu husus göz önüne alınarak yapılması, hem pastörizasyon sıcaklığına yükseltirken hem de pastörizasyon sonrası depolama sıcaklığına soğutulurken, acele edilmemelidir.

PASTÖRİZE YUMURTA NERELERDE NEDEN KULLANILIR?

Pastörize yumurta en çok HORECA kanalında kullanılmakta olup zamandan ciddi oranda tasarruf sağlama imkanı sunmaktadır. Bunun dışında endüstriyel alanda mayonez ve kek üretiminde, sahip olduğu değerli proteinlerden dolayı sporcu besinlerinde, kahvaltı salonlarında, unlu mamüllerde ve diğer küçük-büyük kapasiteli bir çok alanda kullanım, hijyen ve lojistik açıdan kolaylık sunuyor olması sebebiyle ilgi görmektedir.

FARKLI SICAKLIKLARDA PASTÖRİZE YUMURTA KULLANIM ŞEKİLLERİ

Yumurta bünyesinde yumurta beyazı ve yumurta sarısı olmak üzere iki ayrı faz içermektedir. Yumurta, bütün olarak değerlendirilebileceği gibi, sadece yumurta beyazı veya sadece yumurta sarısı olarak da talep edilebilmektedir.

Yumurtanın raf ömrünü belirleyen unsur ise yumurta sarısıdır.+4 0C de muhafaza edilmeleri durumunda; Pastörize Bütün Yumurtanın raf ömrü 30 gün; Pastörize Yumurta Sarısının Raf Ömrü 30 gün,

pastörizeyumurtaşeması