Loading...

PLATECH
PASTÖRİZASYON SİSTEMLERİ

Platech Pastörizasyon Sistemleri, başta süt, krema, salamura, meyve suyu, şeker şurubu, üzüm şırası, dondurma miksleri, yumurta, bal, pekmez, bitkisel yağlar, bira, mayşe ürünleri, ketçap ve benzeri sosların pastörizasyon işlemlerinde güvenle kullanabileceğiniz yüksek teknolojik ekipmanlar ile donatılmış sistemlerdir.

Platech Pastörizasyon Sistemleri, ürün proseslerinin gerekliliklerine göre özel olarak tasarlanabilir, diğer makine, ekipman ve sistemlerle koordineli çalıştırılabilir.

Pastörizasyon: Gıda sanayisinde, besin maddelerini hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırmak amacıyla yapılan ısıtma yöntemidir.

Pastörizatör: Pastörizasyon işlemini yapan makinadır. Süt, krema, meyve suyu, gül suyu, ketçap, mayonez, şıra, bira, şarap, meyve sosu gibi birçok ürünü pastörize etmek için kullanılmaktadır. Saatte 5 ton ile 50 ton arasında çeşitli kapasitelerde üretilebilirler.

Platech Pastörizasyon sistemlerinden ve pastörizatörler ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizlere uzman mühendislerden kurulu ekibimiz ile hizmet etmekteyiz.

PASTÖRİZATÖR ÇALIŞMA PRENSİBİ

HTST yönteminde ısıl işlem plakalı veya borulu eşanjörler aracılığıyla sağlanmakta olup, otomasyon ön plana çıkmaktadır. Pastörizasyon sisteminde balans tankına alınan akışkan gıda; bu noktadan sonra manuel ve/veya pneumatic vanalarla yönlendirilmekte olup, flow metre, oransal buhar vanası, sıcaklık ve basınç transmiterleri aracılığıyla sistem otomasyon üzerinden kontrol edilmekte, plakalı veya borulu eşanjörlerle ısıtılıp ve soğutularak istenilen sıcaklık/zaman ilişkisi sağlanmaktadır. Ürün istenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra, üniteye entegre edilen dinlendirme sistemi ile belirli bir süre bu sıcaklıkta bekletilmekte ve sonrasında soğutularak sistemden ayrılmaktadır.

HTST yönteminde kullanılan plakalı ısıtıcılar aracılığıyla ciddi oranda buhar tasarrufu sağlanmaktadır (%85-90). Pastörizasyon sıcaklığına ısıtılan akışkan gıda, sahip olduğu enerjiyi, pastörizasyon sıcaklığına ısıtılmak için sisteme verilen ürüne aktararak hem bir ön ısıtma (rejenerasyon) sağlayarak buhar tasarrufunu oluşturmakta, hem de çıkış sıcaklığına soğutulmaktadır.